30 sep 2024

Nieuw gezicht: Anke Volkerink

De afgelopen 3,5 jaar was Richard Jansink omgevingsmanager voor het Natura 2000-project Springendal & Dal van de Mosbeek. Hij gaat zich vanaf 2025 richten op andere projecten en draagt daarom zijn taken geleidelijk over aan Anke Volkerink. Zij vervulde eerder de rol van omgevingsmanager bij Natura 2000-gebied Punthuizen-Stroothuizen.

Kun je iets over je achtergrond vertellen?

“Ik ben opgegroeid in Overijssel, in Salland. Mijn ouders hadden daar een agrarisch loonbedrijf. Inmiddels ben ik verhuisd naar Gelderland en werk ik sinds 2017 als omgevingsmanager. In allerlei verschillende projecten, maar de laatste jaren kies ik bewust voor natuuropgaven.”

 

Wat is je eerste indruk van deze nieuwe opdracht in het Springendal?

“Ik kijk ernaar uit om in dit mooie gebied aan de slag te gaan, maar ben me er ook van bewust dat het tijd kost om alles te leren kennen. Dat is dubbel, voor de mensen in het gebied is het misschien niet fijn om een nieuw gezicht te zien. Het is daarom fijn dat Richard de tijd neemt om zijn functie stap voor stap over te dragen, dat geeft een goede start.”

 

Wat vind je belangrijk in je werk?

“Deze rol voelt voor mij heel natuurlijk, het past bij me om veel met mensen om te gaan. Vanuit de opgave wordt het verhaal al snel technisch, maar wat in technisch opzicht als oplossing wordt bedacht, is voor de omgeving niet altijd het beste. Ik vind het mooi als je binnen de natuurdoelstellingen tot de beste oplossingen voor de omgeving kunt komen. Dat gaat ook over duidelijkheid en perspectief bieden.”


De komende periode draagt Richard zijn taken geleidelijk over. Vanaf 1 november kunt u met vragen of opmerkingen rechtstreeks contact opnemen met Anke (a.volkerink@overijssel.nl).

Gerelateerd