23 aug 2024

Natura 2000-werkzaamheden tot nader order uitgesteld

De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het voorbereiden van diverse Natura 2000-werkzaamheden in Springendal en Dal van de Mosbeek, waaronder het verondiepen van de beken. Daarbij hebben we vermeld dat deze werkzaamheden eind augustus van start zouden gaan. Dit is niet gebeurd. We zijn genoodzaakt deze planning te herzien, omdat de benodigde watervergunning voor het uitvoeren van de maatregelen aan de leggerwatergangen nog niet is verleend. We zijn hierover nog in gesprek met het waterschap.

In de komende periode onderzoeken we samen met de aannemer hoe we de uitdagingen kunnen oplossen en wanneer de werkzaamheden alsnog kunnen starten. Ook benutten we deze tijd om betrokken grondeigenaren verder mee te nemen in de plannen en de wijze van uitvoeren. Tijdens de inloopbijeenkomst op 18 juli bleek dat hier behoefte aan is.

Overige werkzaamheden

In de tussentijd voert de aannemer (Gerwers) wel enkele werkzaamheden uit die vorig jaar al gepland stonden, maar destijds door (weers)omstandigheden niet konden worden uitgevoerd. Zoals het vervangen van het vlonderpad. Ook hierover binnenkort meer!

Gerelateerd