24 jul 2023

Tijdelijke omleiding wandelroutes

Tijdens de werkzaamheden aan de bronvijvers gelden voor de rode en de groene wandelroute deels alternatieve paden. Deze routes staan bekend als de Sprengenroute en de Bronnenroute. Daar waar een omleiding geldt, is dat op locatie duidelijk aangegeven. Onderstaande kaarten laten zien om welk deel van de routes het gaat.

Eerste tijdvak: 16 juli t/m 4 augustus


Rode route (Sprengenroute)

Een deel van de route is tijdens de werkzaamheden aan de kleine en kleinste bronvijver niet toegankelijk. Het betreft de lus ten oosten van de Blauweweg. Hierdoor wordt de wandelroute ruim een kilometer ingekort. Start en einde van de omleiding staan aangegeven aan de weg Springendal.

Groene route (Bronnenroute)

Tijdens de werkzaamheden aan de kleine en kleinste bronvijver is ook een deel van de Bronnenroute afgezet. Wandelaars worden op zo’n manier omgeleid, dat een rondje om de grote bronvijver nog wel mogelijk is. De lengte van de route blijft min of meer gelijk.

De omleidingen gelden zolang de werkzaamheden plaatsvinden. Dit is naar verwachting tot en met 4 augustus 2023. Let op: onderstaande kaart toont de wegafsluitingen óp de routes. Omliggend zijn meerdere paden afgesloten, dus volg a.u.b. de omleidingen.

Tweede tijdvak: 18 september t/m 20 oktober


Groene route (Bronnenroute)

Tijdens de werkzaamheden aan de grote bronvijver is alleen een deel van de Bronnenroute afgezet. Wandelaars worden op zo’n manier omgeleid, dat het rondje om de grote bronvijver geen onderdeel uitmaakt van de route. De route wordt hierdoor zo’n 500 meter korter.

De omleiding geldt zolang de werkzaamheden plaatsvinden. Dit is naar verwachting tot en met 20 oktober 2023. Let op: onderstaande kaart toont de wegafsluitingen óp de route. Omliggend zijn meerdere paden afgesloten, dus volg a.u.b. de omleidingen.

Gele route (Esroute)

De Esroute, die ten oosten van de bronvijvers loopt en dicht langs de werkzaamheden komt, blijft intact. Wandelaars die de groene en gele route willen combineren, kunnen de oversteek het beste maken ter hoogte van de Hooidijk.

Gerelateerd